Home > Dienstverlening

Onze dienstverlening

Flextep is samen met haar zusterorganisatie Abilitec een full-service bureau binnen de technische arbeidsbemiddeling. We hebben de ambitie om technici te binden, boeien en te ontwikkelen gedurende hun gehele technische carrière.

We zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van technische specialisten met een afgeronde opleiding op mbo-, hbo-, en wo-niveau in de richting elektrotechniek, werktuigbouwkunde, industriële automatisering, bouwkunde, civiele techniek of technische bedrijfskunde.

Executive Search

Het zoeken naar high potentials en kandidaten voor senior management posities is voor veel van onze opdrachtgevers een uitdagende taak. Flextep biedt de oplossing middels Executive Search een exclusieve variant op onze werving & selectie activiteiten.

We starten met een marktanalyse voor speciale positie die ingevuld moet worden. We brengen concurrenten in kaart, bekijken de meest recente ontwikkelingen binnen de bedrijfstak en bepalen gezamenlijk de ideale wervingsstrategie in kaart.

Vaak vragen dit soort wervingstrajecten een discrete manier van aanpak. High potentials en kandidaten voor senior management posities lopen niet te koop met hun cv en dat vraagt een andere werkwijze waar onze meest ervaren consultants de oplossing en het netwerk voor hebben.

Werving & Selectie

Voor opdrachtgevers die op zoek zijn naar een permanente invulling van een vacature en de voorkeur hebben om kandidaten direct te binden aan hun organisatie bieden we hulp bij de recruitment van technische specialisten met een afgeronde opleiding op mbo-, hbo-, en wo-niveau.

In opdracht nemen we het wervingsproces over. We zorgen voor goede wervende vacatureteksten, gebruiken de juiste mediakanalen en een uitgebreid netwerk om potentiele kandidaten te enthousiasmeren. Gedurende de selectie zorgen we voor een snelle en efficiënte behandeling van sollicitaties, we voeren selectiegesprekken en organiseren de kennismakingen op locatie.

Ook begeleiden we de klant en kandidaat bij de contractonderhandeling en onboarding daarmee zorgen we voor een vlekkeloze start.

Project Professionals

De Project Professionals zijn technische specialisten die tot de harde kern van Flextep behoren. De Project Professionals zijn allround vakspecialisten en kunnen worden ingezet op diverse projecten. Het zijn vaste medewerkers van de Flextep organisatie en staan onder leiding en toezicht van onze eigen consultants.

Onze medewerkers worden continu geschoold en begeleid om zodoende op projectbasis uitdagende technische vraagstukken van klanten op te kunnen lossen. Onze professionals zijn daadkrachtig, gaan snel over tot actie en vinden het belangrijk om kennis te delen.

DetaVast (Detachering met optie tot overname)

Een tijdelijke aanstelling bij Flextep voorafgaand aan een directe (vaste) aanstelling bij onze opdrachtgevers. Deze oplossing bieden we opdrachtgevers en kandidaten voor posities waarvan het permanente karakter nog niet definitief is of wanneer het lastig is de capaciteiten van een kandidaat te bepalen op basis van een kennismakingsgesprek.

De initiële aanstelling gebeurt op basis van detachering. Bij detachering is Flextep de juridische werkgever. Op deze wijze nemen wij de risico’s en administratieve last van het werkgeverschap over. Dit biedt opdrachtgevers de kans om zonder risico de kandidaat in de praktijk te toetsten en bij gebleken geschiktheid over te nemen. Voor kandidaat resulteert dit in een eenvoudige selectieproces en een groter aanbod aan carrièrekansen.

Detachering

Voor tijdelijk extra capaciteit bemiddelt Flextep in technisch personeel dat gedurende een bepaalde periode bij opdrachtgevers wordt ingezet. Deze specialisten zijn bekend met het werken op projectbasis en weten zich snel in te leveren in nieuwe situaties. Ze staan onder leiding en toezicht van de opdrachtgever, hebben verstand van zaken en voelen zich verantwoordelijk voor het eindresultaat.

Technici die kiezen voor detachering, kiezen voor afwisseling en uitdaging. Flextep faciliteert bij het vinden van deze technische uitdagingen en begeleid ze van project naar project.

Uitzenden voor Young Professionals

Hoe mooi kan het zijn voor Young Professionals om al gedurende hun technische studie een zingevende bijbaan te hebben in de techniek?

Flextep biedt Young Professionals een passende bijbaan naast hun technische opleiding. Opdrachtgevers komen op deze wijze vroegtijdig in contact met toekomstige schoolverlaters en creëren daarbij de mogelijkheid om starters te binden, boeien voor de techniek en hun organisatie.

Interim Solutions

Bij een tijdelijke invulling vooruitlopend op de invulling van een vaste positie zijn het vaak freelancers (zzp’ers) die de honneurs waarnemen. Kenmerkend voor een interim oplossing met onze ervaren freelancers is dat zij prima in staat zijn om een aantal technische en organisatorische zaken te regelen en verbeteren en deze aan het einde van de interim-periode netjes over te dragen. Hierdoor blijft het werk geborgd en gaat kennis niet onnodig verloren.

Payrolling

Met de Payroll-constructie treed Flextep op als juridisch werkgever, zodat opdrachtgevers geen risico’s en zorgen hebben maar wel profiteren van optimale flexibiliteit. In principe is de opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor de werving & selectie. Flextep stelt het contact op en beheert dit. Ook dragen we zorg voor de salaris- en administratieve afhandeling.

Als intermediair zijn we sinds 2004 actief in de technische sector. Dit betekent dat we een ruime ervaring hebben met het verlonen van arbeidskrachten die werkzaam zijn in de techniek. Onze administratie is er specifiek voor ingericht om met name deze groep te kunnen verlonen. Denk daarbij aan: ploegendienstregelingen, overwerkpercentages, roostertoeslagen, stand-by vergoedingen, offshore regelingen, reistijdcompensatie etc.

Neem contact met mij op!

Ik ben kandidaat of opdrachtgever en wil graag meer weten over de dienstverlening van Flextep.

Even chatten? LAAT HIER UW VRAAG ACHTER STEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Flextep Staf B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close